Egy mali tisztviselő szabadkozva azt ígérte, hogy küldenek Francois Hollande-nak egy másik tevét, miután az elsőt, amit ajándékba kapott februári látogatásán, közben leölték, és megették, írja a Reuters.
000 Par7462865
Dioncounda Traoré és Francois Hollande
          Fotó: Pascal Guyot

Franciaország januárban küldött csapatokat Maliba az északi iszlamista csoportok előrenyomulásának megakadályozásához. Jelenleg négyezer francia katona van Maliban a helyi és afrikai csapatok mellett, de a héten elkezdik fokozatos kivonásukat.

Hollande februárban látogatta meg a katonákat az afrikai országban. A francia köztársasági elnök viccesen megjegyezte, hogy jó hasznára válna a teve a párizsi dugókban, de valójában azt tervezte, hogy visszaviszi az állatot magával egy franciaországi állatkertbe.

Ugyanakkor túl bonyolult lett volna az állat azonnali elszállítása, ezért egy családnál hagyta a tevét Timbuktban megőrzésre. A helyiek viszont nem sokkal később levágták.

A mali hatóságok azt állították, hogy amint értesültek a történtekről, egy nagyobb, és jobb kiállású tevét adtak cserébe Hollande-nak. „Az a teve ajándék volt, és nem ezt a sorsot érdemelte volna. Az új tevét elküldjük Párizsba" – mondta a névtelenül nyilatkozó mali tisztviselő.

index.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://radikalisviccek.blog.hu/api/trackback/id/tr915215918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása